Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sistem solar complex apa calda menajera, aport la incalzire
1150 €
Brand
150L,200L,300L
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Aceste sisteme solare sunt alcatuite din Suport pentru fixare ( acoperis inclinat sau terasa), Colectorul solar cu tuburi solare cu heat pipe, Boiler, Statia de pompare solara, Controler

Este sistemul cel mai performant, functioneaza pe durata intregului an indifernt de anotimp sau temperatura si produce apa calda menajera(ACM) si aduce aport la incalzire. Pentru unitatile (pensiuni, hoteluri, restaurante, gradinite, etc.) care au nevoie de volum crescut de apa calda sistemele pot fi montate in serie sau paralel si adaptate la boilere cu volume mai mari.

Colectorul este prevazut cu tuburi solare cu heat pipe ( vezi descrierea de la sistemele solare compacte presurizate) iar transferul de caldura sa face catre schimbatorul de caldura din cupru. Prin acest schimbator de caldura circula antigel solar.
Statia de pompare solara alcatuita din pompa Vilo, debitmetru, vas de expansiune, va pune in circulatie antigelul incalzit la temperaturi inalte spre boiler unde va incalzi apa.

Boilerul comercializat de compania noastra este prevazut cu doua serpentine una pentru apa calda menajera si una pentru aport la incalzire. Boilerul este prevazut si cu rezistenta electrica si cu anod de magneziu

Functionarea acestui sistem complex este asigurata de controler. Acesta este un dispozitiv electronic la care ajung minim 2 senzori de temperatura (unul situat la nivelul colectorului si unul situat la nivelul boilerului). Astfel in momentul in care controlelrul va sesiza o diferenta de temperatura (se seteaza) intre boiler si colector va porni pompa care va pune in circulatie antigelul incalzit spre boiler.

Sistemul functioneaza la presiunea apei curente si poate functiona independent doar alimentat electric datorita rezistentei electrice din boiler care poate incalzi apa si daca radiatia solara nu este suficienta.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura